IN MEMORIAM

dilluns, 21 d’agost del 2017

Volta a la Marjal

                  Moltes vegades sol succeir que no coneixem la zona en què vivim o coneixent-la no li donem el valor que realment té, no és el cas dels dorsaleros amb la Marjal Pego-Oliva. Tots sabem perfectament el valor que posseïx el lloc per on transcorrerà la pròxima etapa del IV “Open summer circuit training” de Dorsal 19.

                   Tots sabem la importància midi ambiental que posseïx tota la Marjal, però la importància que té per als nostres entrenaments és possible que se'ns escape en la seua totalitat i no em referisc als avantatges i els possibles desavantatges de la superfície per la qual correrem.
                   El corredor necessita un lloc on entrenar en el que se senta com en família, tindre un circuit que siga com el seu llar, un niu a què anar quan vullga córrer en tranquil·litat i on regne la calma.

                   Encara que puga paréixer que per al dorsalero fóra el carril bici amb els seus onze quilòmetres o la pista d'atletisme el lloc on anar a córrer quan busca comoditat i tranquil·litat, és en la Marjal on no sols va en busca d'uns circuits tranquils i còmodes sinó que a més busca la tranquil·litat esperit.
                   No anem a la Marjal a realitzar sèries, ni a marcar ritmes, ni a acumular quilòmetres, sino que regularem el sistema nerviós i alleujarem l'estrés, però no sols l'estrés quotidià sinó l'estrés que moltes vegades ens provoca l'entrenament que estem realitzant.
                   Per això intentarem traure del nostre entrenament físic la Volta a la Marjal Pego-Oliva, no buscarem un benefici en els nostres ritmes i en la nostra resistència, més aïna anem que ens deixe l'ànima alleugerida, que és una sensació extraordinària de benestar i goig, no sols per ficar-nos després en el Blau del Carapatar sinó per tot el que sentirem mentres correm per eixe entorn natural ple d'assossec. 

                   No vull que se m'oblide mencionar que correrem per un espai natural protegit i que hem de comportar-nos amb el respecte que es mereix este lloc tan especial, no usarem gels en este entrenament perquè encara estem lluny de marató per a haver de provar-los però si algú té el costum no ha d'oblidar-se de guardar l'envàs fins a arribar al cotxe.
                   Esta etapa és la que posseïx la millor superfície per a córrer perquè els camins de terra compactada i sense pedres és la que millor absorció de l'impacte té ja que el terreny es deforma un poc per a absorbir el colp i al mateix temps li aporta la rigidesa suficient perquè l'impuls es puga realitzar perfectament, cap altre ferm posseïx estes qualitats perquè les pistes de muntanya i les sendes posseïxen massa pedres soltes que ens provoquen sobrecàrregues en els músculs.

                   Una altra curiositat que presenta este circuit de la Marjal Pego – Oliva és que correrem durant quasi un quilòmetre per davall del nivell de mar, ja se que no és un dada que represente cap característica especial per a córrer però estic segur que en molt poques ocasions durant tots els nostres entrenaments ho anem a poder fer, este fet curiós ocorrerà en entre el quilòmetre 8 i el 9.
                   Encara que falten alguns dies, és hora ja d'anar desvelant algunes dades, per exemple; el primer punt de trobada serà en el bar la Forana a les 06:45 per a prendre'ns el café i triar quin serà el nostre entrepà, a les 07:15 donarem l'eixida d'esta etapa del IV “Open summer circuit training” de Dorsal 19 des del Blau del Carapatar i tindrem dos circuits un de 16,4 quilòmetres i un altre de 13,4 que coincidiran durant els primers 10 quilòmetres, allí se separaran, tindrem durant el circuit dos avituallaments un en el quilòmetre 5 i un altre en el 10, també hi haurà aigua al final.

                   Després qui ho desitge podrà dutxar-se en la piscina de la Trilladora a les 09:00 i passar a les 09:30 a esmorzar en el Bar la Forana.
                   Amb esta concisa informació ja ens podem anar preparant per al diumenge, la resta de la informació tècnica sobre el circuit l'anirem desvelant en els pròxims dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada