IN MEMORIAM

diumenge, 13 d’agost del 2017

VI Gran Fons de Murla

      Participar en el VI Gran Fons de Murla és fer-ho en una de les etapes més antigues del “Open summer circuit training” de Dorsal 19, la que és coneguda com la Murla-Petracos-Murla que ens fica en el centre de la tradició de Dorsal 19. 


Moltes vegades associem la tradició amb la paraula “vell” i podria ser que en algunes ocasions puga ser així, però el VII Gran Fons de Murla, igual que la paraula “vell”, canvia de significat cada vegada que la usem o pugem a córrer. Els fulls del calendari es fan “velles” en uns dies. Una revista és "vella" quan porta uns quants mesos en la taula, els periòdics es fan "vells" l'endemà, la roba “vella” té diversos anys d'ús, però un país no es torna "vell" en centenars d'anys. I les velles històries, les velles receptes que s'han transmés de generació a generació… Són realment "velles"? 
Hem acudit al Gran Fons de Murla moltes vegades per a preparar l'altre gran fons de l'estiu, el Gran Fons de Setaigües, també hem acudit per a anar agafant el fons necessari per a començar amb l'entrenament per a les maratons de la tardor, i sobretot hem acudit per a passar una bon matí corrent. 

Panel central de unes pintures del Santuari de Petracos

Acudir una vegada a l'any al santuari del Pla de Petrarcos on es troba un dels principals jaciments d'Art Rupestre de la Comunitat València com ho van fer els hòmens del Neolític fa uns 8.000 anys i fer-ho corrent és una manera de fer present, de recordar el que va ocórrer allí fa molts anys. 
Si a més recordem que en el Pla de Petracos va tindre lloc una de les batalles més importants entre moriscos i cristians després del decret d'expulsió de l'any 1609, i ho fem pujant com més ens agrada, corrent, i estem transmetent una part de la nostra història ja que la paraula tradició ve del llatí “traditio” que ve del verb “tradere” que significa entregar. Es podria dir que d'alguna manera entreguem i mostrem a tot Dorsal 19 el que els nostres avantpassats ens han entregat. 


I és que córrer des de Murla per tota la vall de Pop creuant Benigembla, per una carretera ben asfaltada i amb una suau pendent i fer-ho sabent que a la nostra tornada ens espera un esmorzar en el Bar Papa ja és suficient excusa per a no perdre's esta etapa, però és que a més de tota la part cultural que va unida al VII Grans Fons de Murla és que es pot córrer, i quan dic córrer és que ho podrem fer segons les nostres necessitats ja que tindrem un circuit perfecte per a córrer. 
En fi, realitzarem dimarts que ve el VII Gran Fons de Murla quasi sense recuperar-nos de la III “Txeca” de la que no ens oblidarem tan fàcilment, però això és una altra història que ja contarem demà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada