IN MEMORIAM

dimecres, 25 de gener del 2017

Mitja Marato de Santa Pola.

Ja tenim la primera mitja marató homologada del calendari, per la qual ja tenim la primera millor marca de la temporada 2017 i per tant també la marca més lenta, i en un escenari que ha servit perquè dos dorsaleres s'estrenaren en mitja marató, la Mitja Marató de Santa Pola.


Entre els 7200 corredors que finalment han corregut la carrera, 6 han sigut de Dorsal 19 i entre ells Aurora Cardona i María Bondía feien la seua primera participació, Máximo Folques, Carlos Siscar, Amedeo Maturo, Javi Simo i Juanjo Arbona han sigut els que han acompanyat a les nostres noves aprenents de marató.
Moltes vegades en este blog hem parlat de la primera marató i tot el que significa córrer per primera vegada eixos 42195 metres, i córrer per primera vegada una mitja marató no significa la mitat. Els 21097,5 metres no és la mitat d'una marató, ho és matemàticament, però res més perquè és una carrera totalment distinta i que es corre i s'entrena diferent d'una marató pel que els sentiments de sacrifici i afany de superació estan en el mateix nivell.


La distància de la mitja marató és prou llarga per a crear satisfacció i ens dóna la motivació suficient per a entrenar encara que la primera vegada ens puga paréixer molt dura ja siga mental com físicament perquè estem molt acostumats a les voltes a peu, però les mitjes no ho són tant dures si ens entrenem.
Un dels més interessants reptes que se'ns presenta als corredors és el de trobar-li sentit a córrer. Per si mateixa, la carrera a peu té sentit, però ens correspon a cada un de nosaltres trobar-li el sentit individual que ens permeta aprofitar al màxim les nostres ganes d'eixir a córrer, i preparar una mitja marató és una bona motivació.

Es tracta moltes vegades de trobar respostes eficaces a les nostres preguntes sobre el significat de perquè eixim a córrer. El que és útil per a un pot no tindre significat per a un altre i, el que és significatiu per a este últim, pot no tindre valor per al primer.

Tal vegada el plantejar-nos els nostres propis reptes per a donar-li significat a la nostra afició ens podria paréixer com una cosa molt complicada, però pensem que esta és una tasca individual que a ningú més afecta; estem buscant sentit a les nostres ganes de córrer.
Per a això hem de recordar la famosa frase dels savis de l'antiga Grècia, que encara es troba gravada en la fatxada del temple de Delfos, i que diu “coneix-te a tu mateix”, amb la qual cosa, lluny de pretendre buscar el que busquen la majoria dels corredors, cada corredor ha d'incentivar-se per a trobar el seu propi objectiu.



Aurora i María han trobat en la mitja marató un objectiu per a mantindre la seua afició a la carrera a peu, confiem  que les seues ganes de córrer hagen augmentat després de l'experiència de Santa Pola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada