IN MEMORIAM

dijous, 22 de desembre del 2016

A córrer ja siga amb va fred o pluja

Quan pareix que la “gota freda” a passat i ja hem entrat en l'hivern és hora ja de tindre adornades les nostres cases i tindre ja muntat el Betlem o l'Arbre de Nadal, també és hora d'estar preparats per a córrer amb fred i humitat, també és hora d'haver reservat en la nostra agenda el dissabte 14 de gener per a acudir a la Gala de Dorsal 19. Si ja tenim tot açò preparat ja estarem preparats per a passar un Bon Nadal.  



Fa dies que molts ja senten el fred en els seus ossos pel que és fàcil que esta entrada en el blog els arribe tard però “mai tarda qui arriba”, i és que l'hivern arriba ahir oficialment a les 11:44,  pel que inclús ens queden els mesos més freds per passar.
Alguna vegada ens hem preguntat Com ens afecta el fred? No se si ens ho hem plantejat alguna vegada però passar fred corrent segur que hem passat, sobretot en les mans. El principal problema que ens causa el tenim amb el fluir de la sang, que no arriba bé als capil·lars més fins de les fibres més superficials,  pel que tenim dificultat en els moviments. Açò ho notem més els veterans i els menys entrenats perquè tenim menys capil·lars en les cames i estes tarden un poc més a calfar-se.
Generalment no notarem un perduda de ritme quan correguem a ritmes lents en canvi a ritmes ràpids es poden perdre al voltant de 10'' per quilòmetre al principi de l'entrenament. Açò ens passara si realitzem la sessió d'entrenament seguint la mateixa pauta que quan la temperatura és més alta. Amb fred cal calfar més, haurem d'afegir al voltant dels 10' al nostre calfament en condicions normals. Una altra cosa que haurem d'evitar abans de córrer són les estirades passives ja que els nostres músculs necessiten calor per a estirar-se bé.


El millor de tot açò és que una vegada que el nostre organisme ha entrat en calor no hi ha cap diferència i es pot entrenar amb tota normalitat, amb l'avantatge psicològic que tindrem al comprovar que segons va passant la sessió ens trobem millor i molt més ràpids.
En teoria no hi ha cap dificultat que ens impedisca entrenar amb normalitat a l'hivern excepte la que ens puga ocasionar l'haver de dedicar un poc més de temps en el calfament. 
Vist-te en capes: És ideal que portes roba còmoda que et permeta llibertat de moviment, no obstant això, quan fa fred utilitza prendes intel·ligents, és a dir, aquelles que permeten la transpiració i que són d'assecat ràpid. 
Encara que per a ser sincers el que ens impedix entrenar a l'hivern la majoria de les vegades és quan mires l'entrenament que has de fer, mires el temps que fa, comproves el a gust
que et trobes assentat en el sofà ben calentet, veient el teu programa de televisió preferit i et dóna peresa i desgana posar-te les sabatilles i anar-te'n a entrenar.  
Inclús eixos moments es poden superar, la primera cosa que podem fer és rebaixar l'exigència de l'entrenament, reduint els quilòmetres i el ritme, pensant que si t'abrigues bé i corres a un ritme suau sentiràs un agradable caloret que permetera que et trobes còmode, després comprovaras que ja pots realitzar l'entrenament que tènies pensat, la majoria de les vegades funciona.


Bo vaig acabant que hi ha moltes coses que fer preparant el nadal, que no tot ha de ser córrer i entrenar perquè se'ns pot oblidar passar temps amb la família, atendre i disfrutar dels xicotets detalls.
Que este Nadal siga ocasió per a recordar les coses realment importants de la vida i que no val la pena perdre's.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada