IN MEMORIAM

divendres, 28 d’octubre del 2016

Un capritx del calendari.

El cap de setmana del 5 i el 6 de novembre reunix tots els ingredients per a considerar-se un dels caps de setmana amb més intensitat corredora dins de la història de Dorsal 19. Un cap de setmana que reunix dos esdeveniments que des d'anys són fonamentals per al nostre club i per als maratonians de Dorsal 19.

El capritx del calendari ha volgut que el nostre VII Trofeu Dorsal 19 i el nostre cap de setmana Especial Marató coincidisquen i la suma dels dos no sols sumara sinó que multiplicara l'ímpetu corredor del nostre club.
Els dorsaleros sabem, que el Trofeu Dorsal 19 és la “competició” per excel·lència en Dorsal 19, on si en una carrera tenim l'oportunitat de competir en igualtat de condicions amb els nostres companys molt més enllà de la marca és ací, en el Trofeu Dorsal 19, on la nostra edat i sexe no representen un obstacle, és en la carrera del club.
Els dorsaleros també sabem, que per a un maratonià el cap de setmana Especial Marató és el cap de setmana “definitiu”, on triarem després de quatre mesos d'entrenament qual hauria de ser el nostre ritme de marató, també sabem l'important que és que complim amb els ritmes que tenim establits per a acabar bé el nostre entrenament.
I enguany els maratonians van a haver de prendre una dura decisió, complir amb el seu pla d'entrenament o competir amb totes les seues forces en el VII Trofeu Dorsal 19. Difícil elecció.

Davant del maratonià, justament enguany es posa en relleu que la llibertat d'elecció no és només l'elecció per esta o aquella acció particular, sinó que és també, dins d'eixa elecció, decidir sobre com entén la carrera a peu i la seua disposició a favor de la marató, o a favor o en contra de tindre una bona classificació en el VII Trofeu Dorsal 19, en ultima instància, a favor o en contra de competir quan es pot guanyar o tindre una bona classificació.
Molt poques vegades als corredors ens arriba un moment tan decisiu pa prendre una decisió, és un moment que es dóna naturalment en el desenrotllament d'un llarg entrenament i que es podria haver evitat. És hora per tant d'escrutar en les nostres preferències que va davant una bona classificació en el VII Trofeu Dorsal 19 o aclarir el ritme de marató, és el moment de contrastar-los per a poder fer una elecció.
Per a triar amb llibertat, el corredor ha de conéixer bé les dos opcions i saber les conseqüències que cada elecció comporta. Ha de mirar qual és el seu coeficient en el VII Trofeu Dorsal 19 i valorar les seues possibilitats i ha de mirar si ja esta prou segur del seu ritme de marató.
La serenitat també serà necessària per a traure a la llum, totes les motivacions, pensaments, sentiments, raonaments que ens han mogut a preparar la marató i compaginar-ho amb el nostre instint competitiu. És en este punt on s'han de confrontar les dos voluntats. D'esta manera podrà fer-se una verdadera elecció: coneixent cada una de les volicions, la seua procedència i el seu valor en relació amb la nostra forma d'entendre la carrera a peu.

Les dos candidatures que s'enfronten en la nostra elecció no han de tindre por de "traure a la llum del sol" tot el que tenen internament i confrontar-ho. S'ha de ser valent per a no amagar res. Per més panoli, ingenu o inic que poguera paréixer un desig, per més afecte que li poguera tindre a una volició, haurà de traure-la fora i posar-la en la balança.
En estos moments resulta difícil per a algunes corredors que se'n van a enfrontar per primera vegada amb la marató decidir-se. O és tant el seu temor, que no aconseguixen fer-ho. Serà per tant oportú la presència dels corredors veterans per a ajudar-los a materialitzar, a traure fora tots eixos desitjos, volicions, sentiments, raonaments que porten dins i que d'alguna manera els turmenten i no els deixen prendre lliurement una decisió. Es donen casos que al "materialitzar" eixos desitjos el corredor es dóna compte que no són desitjos, sinó simples vel·leïtats o capritxos que es dissolen conformen van eixint a la llum, com a bambolles de sabó quan es toquen amb el dit. El "verbalitzar-los" o "materialitzar-los" té, entre molts altres avantatges, fer-nos veure la fragilitat dels fonaments en què es basaven moltes de les nostres il·lusions en este món de la carrera a peu.



En fi, prepararé dos entrades on intentare explicar en que consistix el VII Trofeu Dorsal 19 i el cap de setmana Especial Marató, amb la intenció d'embolicar-ho tot un poc més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada