IN MEMORIAM

dissabte, 6 d’agost del 2016

Secret a Murla.

Ja esta bé d'entrades “bonasses”, tornem una altra vegada al “III Open summer circuit training” de Dorsal 19. Si no recorde malament la pròxima etapa és la que es desenrotllara a Murla el dia 14 d'agost amb el V Gran Fons de Murla.

Poc sabem de com es desenrotllara l'etapa ni per on i això que el cap de setmana passat vam tindre una representació de Dorsal 19 a Murla per a anar preparant l'etapa. Com sabem, la preparació d'una etapa del “III Open summer circuit training” de Dorsal 19 requerix de reunions i proves per a valorar diverses possibilitats, hauríem d'estar molt tranquils amb el V Gran Fons de Murla ja que els que van pujar a realitzar una primera vista van quedar i van tornar molt contents i satisfets.
Hui en dia, molts de nosaltres creiem que complim amb el “III Open summer circuit training” de Dorsal 19 acudint el dia de l'entrenament i a l'esmorzar de després. Açò és erroni per a molts dels nostres corredors que els agrada amerar-se molt abans amb l'etapa que realitzarem.
La segona etapa com totes les altres tenen les seues vespres, tota etapa té eixes reunions que l'antecedixen i en certa manera les ocasiona, ja que com sol dir-se “no hi ha festa sense la seua vespra”.

Recórrer la Vall de Pop sempre ha sigut un plaer ja siga per a baixar fins a Parcent i Alcalalí o per a pujar fins a Benigembla i Petracos. Des d'abans del naixement del “III Open summer circuit training” de Dorsal 19, ha sigut considerat pels dorsaleros una de les cites més importants de l'any i si li afegim l'esmorzar en el Papas, passa a ser una cita ineludible.
Enguany com en les edicions anteriors el Gran Fons manté en secret el seu itinerari, és una de les característiques d'esta etapa que enguany mantindrà també en el més rigorós secret. Haurem de confiar com tots els anys amb el bon fer dels murleros i murleras.
Hi ha una característica molt comuna en els corredors, la falta de capacitat per a guardar un secret. Per això una qualitat que tots valorem molt a l'hora de parlar confiadament amb algú és trobar en ell la necessària lleialtat.
Però quan són diverses les persones que intervenen l'elaboració d'una etapa és complicat que res se sàpia, de moment sabem molt poc, i això que sabem que no totes les persones són capaces de deixar de comunicar a altres les coses que saben, sobretot quan vénen a col·lació en un moment donat o s'han pres algunes cerveses.

Generalment, qualsevol de nosaltres, coneix més informació de què és convenient comunicar a altres en un moment donat. És una cosa que succeïx en l'àmbit professional, en el de l'amistat, en la família i com no en estos xicotets secrets que són l'antesala d'una sorpresa.
Com dic inclús no sabem molt, només el lloc d'eixida i el d'arribada, també sabem que les distàncies seran prou variades perquè tots puguem participar i que la qualitat de l'esmorzar es pot donar per assegurada, tal vegada un dorsalero no necessita res més però la curiositat és molt roïna de combatre.
No tenim per què saber-ho tot, però sí que hem de confiar en els murleros. I tindre curiositat per esbrinar quals són les característiques del circuit és normal en tots els que tenim una afició i volem conéixer-la bé, així com desentranyar tots els misteris que puga amagar eixe itinerari, si és que haguera algun misteri, voldríem conéixer els seus mínims detalls.
Esta curiositat és bona, és òptima, i tant de bo tinguérem tots molta d'esta curiositat. Feliços els corredors curiosos, feliços els corredors que sempre estan preguntant i llegint!... Per exemple com és el nou circuit de la Marató de València.
És magnífica la curiositat que ens espenta a conéixer els secrets de la carrera a peu.
És magnífica la curiositat que ens fa investigar en els sistemes d'entrenament.
És en gran manera profitosa i gran la curiositat que ens porta a ficar-nos en la intimitat de les etapes del “III Open summer circuit training” de Dorsal 19.
Eixa curiositat, en fi, pròpia de tots els grans corredors...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada