IN MEMORIAM

dimecres, 10 d’agost del 2016

El café i el V Gran Fons de Murla

Hui escriurem un poc sobre el poc que anem coneixent de la segona etapa del “III Open summer circuit training” de Dorsal 19, el V Gran Fons de Murla, i també de una cosa que si ens pot ajudar a córrer.

Sabem que el V Gran Fons de Murla serà asfalt, i que podrem realitzar els quilòmetres que ens abellisquen i no més dels que puguem fer, en este aspecte no anem hi ha tindre cap problema.
L'eixida tornarà a ser des del Trinquet de Murla, situación: https://www.google.com/maps/@38.7676675,-0.077617,17z  -, l'hora serà a les 07:15.
Per a tots els que pensen que l'asfalt presenta algun tipus de problema per al corredor li suggerisc que en el seu temps lliure es llija: http://runfitners.com/2014/10/superficies-para-correr-la-gran-mentira/.
 Ara escriurem un poc sobre una cosa que tots ja coneixem molt però cal recordar-ho de tant en tant. Dels huit aliments que esta demostrat que ens poden ajudar en la pràctica esportiva hui escriuré un poc per la més popular, la cafeïna o siga el café.
Si, ja se que pot paréixer un poc rar que només hi haja huit productes nutricionals que ens ajuden i que no donen positiu, quan hi ha en el mercat centenars de productes a la venda que ens ajuden hi ha córrer més i millor, però és el que hi ha, i d'eixos huit només una minoria ens beneficien als corredors.
Hui, el café, en altres entrades del blog hem contat que és i on hi ha cafeïna, així que m'estalviare el treball. És important recordar-vos que des de l'1 de gener del 2004, la cafeïna va ser retirada de la llista de substàncies prohibides de la WADA, per la qual cosa no hi ha temor de sancions.

Que un producte ens ajude dependrà de quan ens ho prenguem, com ens lo prenguem i molt important la quantitat, ja que si no coneixem i respectem estes regles, que són diferents per a cada producte, ens poden perjudicar o simplement no servir per a res.
Abans m'agradaria aclarir alguns “mites” de la cafeïna, com que promou l'ús del greix com a combustible i així estalviem glucogen i el dels efectes diürètics que té.
Els estudis que s'han realitzat sobre l'ús de la cafeïna per a estalviar glucogen ens diuen que només ho fa en exercicis de curta duració i que varia molt en cada esportista. Pel que no hi ha cap estudi que ens diga que millorarem en competicions de fons.
Anem ara amb l'efecte diürètic, l'efecte diürètic de la cafeïna és en repòs, ja que quan estem realitzant un esforç no es produïx, per la qual cosa no hi ha el risc de deshidratar-nos en una carrera o entrenament.
Abans de començar amb els avantatges cal dir que les millores de la cafeïna es noten més en els esportistes més entrenats i que la cafeïna posseïx la suficient certesa científica basada en nombrosos estudis classe I que ens donen la seguretat que estem davant d'un producte molt i ben estudiat.
Em vaig a centrar en els beneficis per als corredors de fons, si voleu consultar alguns altres esports podeu llegir l'enllaç anterior.
Com ens ajuda, pues tenint una percepció més exacta de l'esforç que estem realitzant i que puguem entrenar més temps.

Com?
Per a començar una hora abans de l'entrenament o la carrera. La quantitat serà; amb 2,1 mg/kg de pes ja percebrem una millora, amb 3,2 mg/kg ja incrementem la nostra capacitat de resistència, amb dosi més altes no hi ha cap milloria i podem començar a aparéixer els problemes d'excés de cafeïna, que són molts i molt importants, exemple amb un pes de 58 kg la quantitat màxima deuria ser de 203 mg.
En una marató el que solem fer és repartir durant la carrera les dosis, un café una hora abans té ja al voltant de 140 mg de cafeïna a si que a comptar.
Bueno ja hem acabat l'entrada de hui, esperarem alguna notícia més de la 2a etapa del “III Open summer circuit training” de Dorsal 19, el V Gran Fons de Murla per a afegir-la al cartell.
         Per cert el café per a la 2a etapa del “III Open summer circuit training” de Dorsal 19 a les 06:15.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada