IN MEMORIAM

dissabte, 11 de juny del 2016

“A on el camí anirà?”

Quan falta una setmana per a la realització del II Relleu 24 X 1 hora de Pego acabem d'afegir un altre repte que complir, esta vegada no correrem sinó a caminarem. Caminar és un acte que tots realitzem normalment sense donar-nos compte ja que és l'exercici que realitzem quan ens desplacem i que a causa del sedentarisme en què estem caient s'ha convertit en una activitat física, en una practica esportiva necessària per a mantindre i millorar la nostra salut, ja que el cos humà esta fet per al moviment.

Tots estem acostumats a veure tots els dies a moltes persones eixir a caminar, a recórrer els nostres camins i els nostres passejos, no per a anar enlloc sinó per a realitzar un exercici físic. Doncs bé, hem reunit a diverses d'estes persones perquè s'enfronten al repte de recórrer la mítica marató en relleus, caminant.
No anem ara a enumerar tots els avantatges que té per al nostre cos el simple fet de caminar ja que tots sabem que realitzar exercici tots els dies i alimentar-nos bé és vital. 
Com sempre diem, cada individu és únic i per tant també ho és l'estil de caminar. El ritme de marxa dels nostres caminants va hi ha dependre de moltes coses. L'edat, el nivell de condició física, el sexe i inclús l'alçada i el pes contribuiran en la rapidesa amb la qual els nostres caminadors van hi ha caminar. En termes molt generals, la velocitat de marxa normal d'un ser humà és de 4 a 4'5 quilòmetres per hora. Les dones poden caminar a un ritme lleugerament més lent, depenent de l'alçada i de la seua constitució. Pel que la duració de la Marató a relleus és una incògnita.

Esta prova la realitzarem pel carrer 3 de les pistes d'atletisme,  pel que els nostres caminants hauran de realitzar les 101 voltes més 298 metres, moltes voltes que es realitzaran amb molt d'entusiasme i alegria.
Per als maratonians, realitzar 42195 metres caminant potser no ho entenguem del tot, sobretot perquè caminar en una marató sempre és un símptoma de fracàs, caminar en una carrera és constatar que alguna cosa hem fet malament, però el nostre repte és tot al contrari, és constatar l'èxit d'una carrera mítica, és acostar la mística de la marató al major numere de persones.
Un dels misteris de la marató és el “tornada”, els maratonians tornen!!! Tornen a córrer els 42195 metres per molt dura que haja sigut l'experiència, perquè no importa quantes vegades l'hàgem corregut perquè la distància fa possible que sempre quede alguna cosa que pots canviar per a disfrutar-la més. Qui sap, hui la caminem i demà la correm. 

Tots els maratonians saben que el dia de la carrera és el resultat d'un camí meravellós que en la majoria de les ocasions supera al fet d'acabar la marató, cuantes vegades hem escoltad allò que “la marató es comença a córrer des que la idea de córrer-lo ens entra en el cap”, la idea de realitzar una marató a relleus caminant ha entrat en els nostres caminants, qui sap si algun dia començaren a caminar eixe camí meravellós per a córrer una marató. La llavor ha sigut sembrada.
Admet que al final, he aprés que la marató és un espill de la vida mateixa i cada u decidix com la vol recórrer o com la vol viure, en Dorsal 19 hem decidit disfrutar tot el procés, no sols la carrera, hem decidit veure els paratges per on entrenem, oldre els arbres, també a vegades entrenar dur, altres buscar recorreguts que no sols ens beneficien físicament sinó que també mentalment nos ompligen de plaer. Qualsevol camí ens portara en Dorsal 19 cap a la marató i el II Relleu 24 X 1 hora de Pego és un d'ells.
El dissabte 18 de juny del 2016 a les set del matí començara a caminar cap a la marató la primera de les 14 caminants, esta vegada seran 14 dones de les quals la primera realitzara 298 metres més set voltes a la pista pel carrer 3, 10 dones realitzaren 7 voltes i 3 donaran 8 voltes per a completar les 101 voltes i 298 metres que són els 42 195 metres de què consta la marató.

Este serà l'orde: A les 07:00 hores.
1a.- M. Carmen B. - 298 metres + 7 voltes.
2a.- Xelo – 7 voltes.
3a.- Mari Cortes – 7 voltes.
4a.- Cristina Greix – 7 voltes.
5a.- Rosaura – 7 voltes.
6a.- Mª Dolores – 7 voltes.
7a.- María – 7 voltes.
8a.- Rosana – 7 voltes.
9a.- Rosa Mari – 7 voltes.
10a.- Cristina – 7 voltes.
11a.- Mª Carmen – 7 voltes.
12a.- Mª Carmen “Fede” – 8 voltes.
13a.- Natalia – 8 voltes.
14a.- Lara – 8 voltes.
I acabem esta entrada de caminants com no podia ser d'una altra manera amb Antonio Machado i eixos versos que diuen així:
"Yo voy soñando caminos
de la tarde; las colinas
doradas, los verdes pinos,
las polvorientas encinas.
¿A dónde el camino irá?
Yo voy cantando, viajero,
a lo largo del sendero:
la tarde cayendo está."
 “A on el camí anirà?”  Sens dubte cap a la marató encara que potser l'important siga caminar.
També Machado deia: “Caminante, son tus huellas el camino y nada más”. Ara en Dorsal 19 l’estem traçant, anem hi ha intentar que la carrera a peu arribe a tots. Altres, darrere, respiraran la pols que deixem, i disfrutaran (o patiran) les conseqüències d'haver triat la carrera a peu com una forma de practicar esport i ells ens ho agrairan, perquè, a l'hora de triar el seu propi camí, sabran descobrir els senyals que els deixem

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada