IN MEMORIAM

dissabte, 9 d’abril del 2016

Sense parar en Circuit de la Marina Alta

                         El Circuit a peu de la Marina Alta no para, vam començar dissabte passat a Dénia, la segona fase, amb una sèrie de caps de setmana encadenats i hui ja ens toca córrer en el El Verger una altra vegada, i és que no hi ha descans.

                         En canvi sabem que el descans és bo per als nostres entrenaments perquè permet la regeneració de tots els músculs que patixen en els entrenaments, també sabem que no sols físicament sinó que també mentalment és bo. Estem tots d'acord que el descans és positiu en tot entrenament, però, i és que sempre hi ha un però en esta vida, per a alguns corredors és fisiològicament negatiu.
                         A molts de nosaltres ens haurà succeït que després d'un descans quan tornem a córrer ens costa un poc, ens sentim pesats, ja sabem que açò és momentani i que després de diversos minuts de carrera suau tornem a sentir-nos bé, però tenim eixa sensació, que només ens succeïx després d'algun dia de descans.
                         I, perquè ens succeïx açò? Generalment els succeïx als que estan millor entrenats ja que tenen una major quantitat de ramificacions capil·lars en els seus músculs, el que fa que després d'algun dia sense entrenar els capil·lars més fins es tanquen.

                         Ens pot succeir amb només 24 hores de descans? Als millor entrenats si, mentres que als corredors amb menys entrenament sol passar-los a partir del tercer dia sense entrenar.
                         És veritat que són sensacions poc rellevants però que porten a molts corredors a no voler deixar d'entrenar cap dia. Doncs bé, amb el Circuit a peu a la Marina Alta no anem hi ha tindre temps per a descansar per complet, per tant almenys 30 minuts a ritme tranquil és necessari realitzar quasi tots els dies per a mantindre tots els nostres capil·lars oberts.
                         Esta vesprada ens toca una altra vegada Circuit de la Marina, el Verger té un circuit pla que ens pot dir qual és el nostre verdader nivell i el nostre nivell no ha de ser ni bo, ni roín, ni tot al contrari, sinó simplement el nostre verdader nivell.
                         I és que no cal donar-li massa importància als resultats, cal prestar atenció al compromís que hem adquirit amb la carrera a peu, que no és un altre que eixir a córrer i passar-ho bé.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada