IN MEMORIAM

dilluns, 21 de març del 2016

La primavera ha arribat

Ahir va començar la primavera de forma oficial. Una altra cosa és la primavera «oficiosa», que sol avançar-se en els distints «estiuets» que precedixen a les dates marcades del calendari. I Dorsal 19 ho ha celebrat amb un entrenament en la Marjal, el lloc perfecte on cal començar la primavera, encara que diversos dels nostres corredors van triar la mitja marató de Villareal per a inaugurar-la.


Tots tenim l'experiència dels primers signes de la calor que es promet, que ve de forma sorprenent i se'n va com si en un engany una altra vegada tornara l'hivern. En este joc del «hivern que se'n va-primavera que s'endevina», venç sempre la primavera.
Dorsal 19 no és alié a este joc de la mare naturalesa. En estos últims dies estem assistint a una «primavera que es promet» i a un «hivern que es resistix» a desaparéixer.
          La primavera, com déiem, es fa esperar, però sempre ve. Es nota en els dies que s'allarguen, en els tarongers que comencen a florir i en la tèbia temperatura que ens fa entrenar més a gust.
          S'agraïx l'arribada de la primavera, per més que vaja a suposar una explosió d'al·lèrgies. Al·lèrgies de què, per cert, cada vegada més persones som víctimes. Uns metges diuen que es deu al nostre estil de vida, en el que la higiene excessiva arriba a matar, inclús, les defenses necessàries per a alliberar-nos dels esternuts, erupcions, picors, cefalees i altres símptomes lligats a les pol·linitzacions.


Però estàvem parlant de l'arribada de la primavera, dels dies cada vegada més llargs, de la necessitat de  anar guardant les malles llargues i anar buscant en l'armari vestidures més lleugers, per més que continue sent cert aquell refrany que resava: “Fins al quaranta de maig, no et deves el sayo”. Perquè si alguna cosa hem aprés durant els passats mesos, és que resulta massa complex tractar de convertir-se en saurí de les temperatures, en oracle dels anticiclons o en pitonissa del que el temps ens pot ocasionar.
I, ací estem ficats també en la Setmana Santa preparant uns entrenaments que puguem compaginar amb estos dies de festes que se'ns acosten i que ens portaran una altra vegada a realitzar esmorzars i entrenaments en grup.



En fi, la primavera ha vingut i de moment este dilluns s'ha despertat negre i amenaçant pluja, esperem que no ploga durant els pròxims dies. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada