IN MEMORIAM

dijous, 3 de setembre del 2015

"Reprimala-l'Orxa-Reprimala"

     La 5a Etapa del “II Open summer circuit training” de Dorsal 19, la que vam denominar la “Reprimala-l'Orxa-Reprimala” és, però saludem primer a tots els corredors de Dorsal 19 i als que no ho són però els apassiona eixir a córrer i a vegades també entrenar.


     És, esta etapa junt amb la de la Vall d'Alcalá l'etapa més veterana, per a tindre informació d'ella només hem d'anar al buscador que podem trobar en el blog de Dorsal 19, o siga ací on esteu llegint açò, i escriure per exemple – Reprimala - i ràpidament vos eixiran nombroses entrades en què podreu llegir tota la història no sols dels nostres entrenaments en esta via verda sinó que també la història de la via fèrria Gandia-Alcoi, tal vegada el problema siga que cal llegir i no tots tenim ni ganes ni temps.
     La història esta ja molt escrita en este blog, però la història de la 5a Etapa del “II Open summer circuit training” de Dorsal 19, esta inclús per succeir i estes entrades intentaran predir el que succeirà i també el motiu pel que succeirà.
     Ara ja no hi ha excuses, tots tenim la forma suficient per a escometre les dos etapes que ens queden amb la seguretat que no és una missió impossible. La majoria de nosaltres estem preparant o bé una marató - València o Castelló- o bé una mitja marató – València o Mora de Rubielos – I només uns pocs a causa de la seua joventut estan concentrats en els 10K, així que no ens resultara difícil realitzar estes etapes que ens queden.


     Portem ja quatre etapes i hem realitzat molts quilòmetres fora de l'asfalt, i ara que entrem en les dos últimes que son per camins de terra i pistes forestals és hora de tranquil·litzar a tots els nostres corredors que pensen que no estan agafant bé la forma.
     En l'etapa de la Marjal Pego-Oliva vam tindre ja alguns corredors que van utilitzar els bons camins de terra per a fer alguns quilòmetres a ritme de competicio i encara que els costara més del s'imaginaven no significa que no estiguen agafant la forma.
     Cal recordar que córrer per terra, encara que este dura, ho estem fent per una superfície poc rapida. Córrer per terra ens fa perdre en relació a una superfície asfaltada entre 5 i 10 segons per quilòmetre.



     Eixe temps no perdem només per la superfície sinó també perquè la nostra mecànica de carrera canvia el que fa que la nostra espenta amb el peu siga menor i eu compensem posant més tensió en el quàdriceps el que fa que el nostre centre de gravetat abaixe a l'elevar-nos menys i tots estos canvis ens generen unes sensacions rares que la majoria de les vegades les associem a una falta de forma.
     Dic ara tot açò perquè fins a la Marjal Pego-Oliva tots vam córrer a ritmes tranquils i quasi no vam percebre res però ara que ja hem d'anar entrenant els nostres ritmes de carrera i quasi segur que ho farem en algun moment de les etapes que ens queden no cal preocupar-se massa si ens costa més de ho créiem.
     Açò em servix també per als que sen van a córrer un mitja marató allà per Alemanya, tota per camins de terra, que no es preocupen si el ritme de marató els costa un poc més del que els agradaria.



     Però, tornem a la "Reprimala-l'Orxa-Reprimala", per ara el que hem de saber és que es correrà el 13 de setembre del 2015 i que la distància pot arribar fins a un màxim de 25 quilòmetres i no hi ha un numere mínim de quilòmetres ja que ens podem tornar quan vullguem ja que és un circuit de pujada fins a l'Orxa i de baixada fins a la Reprimala.
     L'horari de l'esmorzar i de l'eixida el decidirem la setmana pròxima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada