IN MEMORIAM

dissabte, 13 de desembre del 2014

El gat de Cheshire i la carrera a peu

     Descansarem de moment de la marató, no per molt de temps és cert, ja que a mitjans de febrer ens n'anem hi ha trobar amb la de Sevilla, en la qual també tindrem representació.
     Ja se que som molt maratonians en Dorsal 19 i algú pot arribar a pensar que les altres distàncies no ens interessen tant, però no és cert, el que succeïx es que la marató és el gran objectiu, la meta més difícil d'aconseguir.


     Moltes vegades parlant de la carrera a peu i de la gran diversitat d'entrenaments així com de la necessitat, o no, de seguir un sistema d'entrenament per a aconseguir cada un dels objectius o simplement córrer per córrer em ve al cap una de les escenes de "Alicia en el país de les Meravelles" de Lewis Carroll, novel·la que per cert es fa més interessant segons vas complint anys, on Alicia s'endinsa en el bosc i no sap com eixir i - “llavors Alicia va advertir que, assentat en una branca, estava el Gat de Cheshire que somreia i es va atrevir a preguntar-li: "Podries dir-me, per favor, quin camí he de seguir per a eixir d'ací? El gat li va respondre: "Això depén, en gran part del lloc a què vullgues arribar". "No m'importa molt el lloc" -va replicar Alicia. "Llavors tampoc importa molt el camí que prengues" -va contestar el Gat. "Sempre que arribe a alguna part…" -va dir Alicia com a explicació. "OH, sempre arribaràs a alguna part -va assegurar el Gat-, si camines prou!". A Alicia li va paréixer que açò no tenia volta de fulla.”


     En la carrera a peu ens succeïx el mateix, si el que ens agrada és córrer i no tenim un objectiu que vullguem complir, si el que ens agrada és córrer per córrer i disfrutar de totes les sensacions plaents que ens dóna la carrera a peu només necessitem un bon ambient per a córrer, i córrer, sense plans d'entrenament, sense metes que aconseguir ni obstacles que salvar, només eixir a córrer i divertir-se. "OH, sempre arribaràs a alguna part -va assegurar el Gat-, si camines prou!"
     Encara que m'haureu de reconéixer que també és divertit marcar-se un objectiu i poder arribar a atényer-lo, d'ací que la majoria de les entrades d'este blog vagen dirigides cap a la consecució d'algun objectiu, i la marató ho és.
     Però hi ha moltes cimes a què també val la pena pujar, com la Volta a la Marina, córrer bé la Volta a Peu a Pego, arribar a córrer una Mitja Marató o simplement intentar disfrutar més de la carrera a peu del que ho fem ara.

     El cap de setmana passat vam poder veure diferents carreres, La Mitja d'Algemesí, La Mitja i el 10 K d'Alcoi i la Volta a Peu al raval, totes amb diferents distàncies. 
     Tot és córrer però són carreres molt diferents i moltes vegades no ens n'adonem que el problema no està que siguen diferents, sinó a comprendre eixes diferències. El primer no es pot evitar. La segona cosa és una conquista. Una bona comprensió de cada distància ens farà entrenar i córrer-la millor. 
     Una mitja marató no és només la mitat d'una marató, és molt més, perquè requerix un entrenament i una tàctica de carrera completament distinta. El mateix succeïx amb la Mitja i un 10K i la Volta a la Marina que no és simplement participar varis caps de setmana seguits en carreres.
     La veritat és que totes estes carreres no sols tenen diverses distàncies, sinó que s'entrenen, preparar i valoren de manera totalment diferent. Pareixen procedir de mons distints i demostren que tenen necessitats absolutament distintes. És fonamental, per això, acceptar esta diferència i començar a potenciar la nostra forma física basant-se en esta realitat. Sense la consciència que són carreres distintes, s'entrenen malament. Llavors, comença una espera absurda: a veure si eixint a córrer un poc més les correré millor.

     Ara pareix que ens estem centrant en La Mitja de Santa Pola, així que també ens centrarem durant unes setmanes en este blog a parlar de Mitja Marató, d'eixos a vegades tan complicats 21 097,50 metres.

MITJA D'ALGEMESI.
01:26:58.- SALA FERRER, CARMEN
01:31:43.- LLAMBIES SENDRA, ENRIQUE
01:34:50.- PONS SORIANO, ALBERTO JOSE

QUART DE MARATO D'ALCOI.
Manolo Mira.- 0.42.38

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada