IN MEMORIAM

dilluns, 24 de desembre del 2012

Un bon inici de Nadal.


          Fa un moment m'he assentat davant de l'ordenador i m'he espavilat de sobte al veure els temps de les mitges i he vist com va anar el descans actiu de Dorsal 19 este cap de setmana, sabent que estem en unes dates ideals per a descansar i intentar aprofitar estos dies per a agafar energies.


     D'entrada anar a participar en dos Mitges Maratons no pareixia que fóra una bona idea però els corredors de Dorsal 19 són disciplinats i pareixia que sabien mantindre els ritmes adequats per a no passar-se.
Com acabe de veure els temps, he de pensar que o les Mitges són molt curtes o no han fet ni punyeter cas dels ritmes.
     La Mitja d'Aspe amb circuit homologat i amb moltes pujades i baixades era un lloc ideal per a disfrutar de la carrera a peu i oblidar-se dels temps.
     La 20a Quarta I Mitja Marató Picanya – Paiporta oferia també, amb un circuit més pla, la possibilitat de realitzar un bon descans actiu.
     En un principi les festes Nadalenques les teniem pensades per a recuperar totes les nostres forces i mantindre el bon estat de forma que vam obtindre amb els entrenaments de les maratons. 


     Però com tenim la sort de tindre tots els caps de setmana carreres la idea era córrer-les a un ritme lleuger i reduir un 20% el quilometratge setmanal evitant els nostres circuits més durs a fi d'evitar en la mesura que es puga les pujades i les baixades. 
     Havíem parlat també per a mantindre el nostre estat de forma realitzar-nos algun massatge o relaxar-nos algunes vegades en la piscina. 
     També vam comentar que la nostra alimentació juga un rol determinant en estes dates per a mantindre el nostre estat de forma i que calia controlar molts els dolços de Nadal i l'alcohol en totes les seues variants. Pues ni punyeter cas.
     Durant estes festes Nadalenques i de Cap d'any tenim la tendència a relaxar-nos en l'alimentació i aprofitar els diferents dinars, ja siguen en família, en amics o d'empresa per a augmentar de pes.


     Tots sabem alguns trucs per a mantindre el nostre pes a ratlla, el més usat és realitzar entrenaments llargs a un ritme lent els dies anteriors als sopars en què sabem que no ens anem a controlar.
     El principal problema amb els quilos no són els abundants sopars ni els dolços sinó la falta d'entrenament, el que realment ens fa augmentar de pes és la peresa que ens dóna eixir a córrer amb ressaca o amb l'embafe ple, perquè les llargues dinaes fan quasi impossible eixir a entrenar.
     Lo aconsellable seria eixir a rodar uns 30 minuts en els dies en què és complicat entrenar, just per a cremar entre 600 i 800 calories i oblidar-nos d'entrenaments durs ja que moltes vegades ens resulta molt difícil córrer fort, és millor estos dies eixir a córrer a sensacions.
     Les festes estan començant i ja tenim les primeres alarmes enceses, estem corrent massa ràpids o les carreres són curtes, i encara ens falten les Sant Silvestres, alguns ja han demostrat en els sopars d'empresa el seu estat de forma, no corrent entre les taules sinó demostrant que l'entrenament de la carrera a peu servix i molt per a ballar, que també és una bona forma de cremar les calories dels sopars.


     Vist com se'ns presenten estes festes estic segur que hi haurà bàscula abans de l'entrenament del dia 13 de gener per a repartir els circuits segons els quilos de cada un per a així no tindre després en el menjar del club cap tipus d'impediment per a complir en la taula com tot bon corredor de Dorsal 19.



20a Quarta I Mitja Marató Picanya – Paiporta.

01:24:03   FOLQUES LORENTE, MAXIMO.
01:25:00   SISCAR BAY, CARLOS.
01:33:59   PONS SORIANO, ALBERTO.
01:34:24   SENDRA FRANQUEZA, J. PASCUAL.
01:37:02   SENDRA FRANQUEZA, VICENT.
01:37:15   WOODALL, TONY.
01:37:17   OLTRA BAÑULS, JOAN.
01:42:38   VICENS PASTOR, FERNANDO.

Mitja de Aspe.

 Sala Ferrer, Carmen.-               1.27.36.
Sala Gonzalez, Vicent.-              1.40.32.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada