IN MEMORIAM

dissabte, 20 d’octubre del 2012

Les Tres Hores de Dorsal 19.


          El pròxim cap de setmana se'ns presenta un altre dels reptes que haurem d'afrontar abans d'atrevir-nos amb els 42195 metres; les Tres Hores de Dorsal 19, consistent en una carrera continua lenta seguides de 20 minuts de flotació en piscina i que rematarem amb un dinar a base de porc senglar i molts hidrats de carboni.


Ja tots sabem la importància que té dins de l'entrenament de la marató la “llarga distància lenta” així que les tres hores serà el mateix però més “llarga”. El circuit serà el mateix dels trenta quilòmetres però li afegirem una volta al polígon per a completar les tres hores.
Els més ràpids hauran de recórrer tots els carrers que facen falta per a augmentar prou la distància i començar el circuit ja amb la distància afegida.
L'hora d'eixida esta pensada per a les 08,00 del matí des de la Piscina Municipal encara que com ve sent habitual ens prendrem un café una mitja hora abans en el bar la Forana.
Cal recordar que els que no estiguen obligats a realitzar este entrenament i vullguen realitzar menys quilòmetres només han de començar més tard i realitzar el recorregut en sentit contrari fins a trobar als maratonians.
Com serà este, l'entrenament més llarg que haurem realitzat ens tocara per tant inventar una recuperació especial per a este dia, i hem pensat en una sessió de flotació per a recuperar les nostres forces.



La realitzarem res més acabar en la mateixa Piscina Coberta, recordar-vos de portar un gorro, a l'introduïrmos en l'aigua, la pressió hidrostàtica que s'exercix sobre el nostre cos augmenta pel pes de l'aigua, i, com és lògic, s'incrementarà al seu torn a mesura que el cos se submergisca més profundament, en un bany complet (cos submergit, excepte el cap) la pressió exercida per l'aigua afavorix el reprenc venós i a l'existir una major pressió en la nostra superfície corporal, es comprimixen els vasos sanguinis, predominantment els superficials i en particular les venes, per la qual cosa hi haurà un augment del reflux venós cap al cor, enfortint-lo.
Ampliarem un poc on està la gràcia en açò de surar, vegem els beneficis: al deixar d'oferir resistència a la força de gravetat, el cos descansa i experimenta una absència total de pes. Açò reduïx la tensió muscular i accelera la recuperació dels nostres músculs.
Baixa el ritme cardíac i millora la circulació sanguínia i limfàtica. Disminuïx a més la producció d'hormones de l'estrés (adrenalina i cortisol) i augmenten les endorfines. Diuen, que ja és molt dir, que recorda la sensació d'estar en l'úter matern i que predisposa a estats de meditació i creativitat intensos.
En què consistix una sessió de flotació? Consistix a surar sense esforç “fer el mort”.


Així que recordeu de portar un gorro de bany i accelerarem la nostra recuperació física alliberant la tensió muscular i augmentant l'oxigenació de la nostra fibra muscular. A més també accelera els processos de rehabilitació de lesions, esgarros, estirades i contractures.
Després ens anirem a dinar per a reposar tota l'energia que haurem perdut en l'entrenament. Dinarem en les Pistes d'Atletisme i utilitzarem bàsicament per a reposar els hidrats de carboni la creïlla i un poc de cervesa perquè la base del menjar serà el porc senglar al què recolzarem amb algunes creïlles.
Per a beure utilitzarem la clàssica cervesa però esta vegada gràcies al porc senglar inclourem algunes botelles de vi negre.
Menjar porc senglar ens porta irreparablement a recordar el mite del Porc senglar de Calidón, una cacera que acaba com els nostres entrenaments, quasi tots “morts”.


Repassem per tant un poc la mitologia grega. Tot va començar quan Eneo, rei de Calidón, celebrava els sacrificis anuals en honor dels déus. En aquella ocasió, al rei se li va oblidar incloure a Ártemis en les seues ofrenes. Ofesa, la deessa de la salvatge Naturalesa i de la Caça va decidir alliberar a un feroç i enorme porc senglar, una bèstia que assolaria tota la regió de Calidón. Desesperat, Eneo va enviar missatgers en busca dels millors caçadors de Grècia perquè acabaren amb el terrible animal, oferint com a recompensa la pell i els claus del porc senglar. Es va convertir, sens dubte, en la cacera més important de l'Hélade, perquè van acudir la majoria dels herois grecs, entre ells el fill d'Eneo, Meleagro, també van acudir a la crida entre altres Jasón, Teseu, Càstor i Pòl·lux, dos centaures i els tios materns de Meleagro, Plexipo i Tóxeo. Es va presentar a més Atalanta, una xica jove i veloç proveïda d'arc i fletxes, filla del rei d'Arcàdia.
Després de diversos dies de festejos, van iniciar la cacera, a pesar de l'oposició d'alguns a què participara Atalanta, per ser dona. Però Meleagro els va obligar a tots a assistir.


Una vegada en el bosc van trobar al porc senglar que envisti contra els caçadors ferint a uns i matant a altres. Atalanta el va ferir amb una de les seues fletxes baix l'orella i el caçador Anfiarao li va travessar l'ull dret. Ja finalment Meleagre li va travessar el cor amb una llança.
Després va escorxar l'animal i li va donar la pell a Atalanta, perquè considerava que era ella qui la mereixia per haver ferit la primera l'animal.
Els altres es van oposar, i després d'una forta discussió, Meleagro va matar els seus tios.
Esperem per tant que les nostres disputes només siguen esportives i que es puguen calmar menjant-nos el porc senglar que per cert és un dels animals més maratonians que tenim per les nostres muntanyes i la seua carn és un bon aliment per a la dieta maratoniana.
La carn de porc senglar és un aliment ric en vitamina B12 ja que 100 g. d'esta carn contenen 12 ug. De vitamina B12. També té una alta quantitat de vitamina B3. La quantitat de vitamina
B3 que té és de 12,90 mg per cada 100 g.
Entre les propietats nutricionals de la carn de porc senglar cal destacar que té els nutrients següents: 1,80 mg. de ferro, 19,50 g. de proteïnes, 9,90 mg. de calci, 359 mg. de potassi, 2 mg. de iode, 2,30 mg. De zinc, 22 mg. de magnesi, 94 mg. de sodi, 7 ug. De vitamina A, 0,39 mg. de vitamina B1, 0,11 mg. de vitamina B2, 1,10 ug. De vitamina B5, 0,50 mg. de vitamina B6, 4 ug. De vitamina B9, 0,20 ug. De vitamina D, 0,01 mg. De vitamina E, 5 ug. De vitamina K, 167 mg. de fòsfor, 162 kcal. de calories, 63 mg. de colesterol i 9,30 g. de greix.


L'alt contingut de vitamina B3 de la carn de porc senglar, fa que siga un aliment beneficiós per al sistema circulatori. A més, la vitamina B3 o niacina pot ajudar a reduir el colesterol. Pel seu alt contingut en vitamina B3, esta carn és recomanable per a combatre malalties com la diabetis, l'artritis o el tinnitus.
El consum d'esta carn també pot ajudar persones amb problemes estomacals gràcies a la seua alta quantitat de vitamina B12.
Com veieu anem hi ha tindre de tot i això que no passe a enumerar les qualitats de la creïlla i les del vi per que si no açò es fa massa llarg.
Així que un xicotet resum:
Diumenge 28 d'octubre del 2012.
Hora: 07,30. Café, al Bar la Forana.
Hora: 08,00. Eixida de les Tres Hores Dorsal 19 des de la Piscina Coberta.
Hora: 11,00. Sessió de Flotació en la Piscina Coberta.
Hora: 12,30. Començament del dinar en les Pistes d'Atletisme.
P.D. El porc senglar per sort ja esta mort i el nostre Meleagro no és un altre que Batiste Piera.
Recordeu el gorro per la flotació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada