IN MEMORIAM

divendres, 26 d’octubre del 2012

“Coneix-te, accepta't i supera't”


         Acudir els caps de setmana a les carreres i que les nostres participacions en les carreres siguen cada dia més satisfactòries no és un treball fàcil però és prou senzill, tres passos ens recorda Sant Agustí per a millorar en la nostra vida i que podem aplicar també a la carrera a peu: “Coneix-te, accepta't i supera't”. Si tots els corredors seguírem estos passos no hi hauria necessitat de nous propòsits frustrats, que ens impedixen disfrutar plenament de la carrera a peu.




S'acosta la marató i a estes altures ja devem conéixer qual és el nostre estat de forma, ja coneixem si les nostres esperances es van convertint en realitat o al contrari ja sabem que deurem esperar una altra oportunitat tal vegada en una altra marató o un altre any.
Conéixer-se bé, és a dir, de forma realista, saber que ritmes podem córrer i per quants quilòmetres, representa un primer i important pas per a aconseguir orientar i dirigir tota l'estratègia de la marató, i és una qüestió tan important que sempre s'ha presentat al llarg dels anys com el gran repte per als maratonians, és certament una àrdua tasca, no és tan fàcil com pareix i que al ser de vital importància per a córrer la marató ho és així mateix pa què puguem divertir-nos corrent la marató.


Per això és un gravíssim error no reconéixer els pròpies limitacions i no és menys error no reconéixer ni acceptar les pròpies qualitats, que segur tenim per a córrer i acabar la marató. Hem entrenat i ens hem sacrificat així que segur que estem físicament millor preparats, és possible que tinguem algunes molèsties, és possible que algun este lesionat i és possible que no hàgem aconseguit l'objectiu que teníem previst però tindre el coneixement de tot això i la seua acceptació, és el pas previ necessari per a una possible superació i això no ha de conduir mai ni a la resignació ni a la indiferència.
És imprescindible poder i saber distingir el que no es pot o no s'ha de modificar quan preparem la nostra tàctica de carrera, del que es pot i ha de modificar-se.

Sabem per experiència que han sigut els entrenaments llargs amb ritmes sostinguts els que ens ajuden a entendre i conéixer el nostre ritme i a entendre on podem fallar, no podem oblidar que són 42195 metres i que devem comprendre que no coneixem amb seguretat el que ens pot succeir després dels 35000 metres.
Només la nostra intel·ligència serà l'encarregada que correguem com devem i que no ens extralimitem ni que ens tenalle la por. Però cal ser objectius i deixar que siga el nostre cos i els entrenaments realitzats els que ens ajuden a ser realistes i objectius i per tant a deixar les paraules i passar als fets, i complir amb els ritmes.
Per això, amic corredor, sigues qui sigues, fes un esforç, com fan els millors maratonians i encara que siga necessari fer un alto en el nostre entrenament “coneix-te, accepta't i supera't", per a poder córrer bé la marató.


Però en Dorsal 19 no tota és marató, molts dels nostres corredors no participaren en cap marató enguany i el seu objectiu continua sent continuar divertint-se amb la carrera a peu i acudir a alguna carrera els caps de setmana com així a succeït diumenge passat, amb participacions en la Mitja de València, la Volta a Peu  a Cullera i la Volta pel Benicadell.
Un altre cap de setmana on les nostres dones tornen a ser les encarregades de pujar a arreplegar els trofeus. Ja vaig escriure l'any passat una entrada sobre les nostres dones, http://dorsal-19.blogspot.com.es/2011/06/les-nostres-dones.html
Des que vaig escriure l'entrada en el blog de l'any passat s'han incorporat a Dorsal 19 molts corredors però només una corredora i és esta una llacuna que deurem solucionar per a anar millorant en el nostre club, el percentatge de corredores és molt baix tan baix que només tenim a Laura, Carmen i Tania.
Pretendre fer de la dona un altre home és una equivocació. La dona i a més corredora té les seues qualitats específiques que no han de perdre, i nosaltres els hòmens i a més corredors devem ser capaços de veure i procurar que tinguen un lloc en el nostre club, elles i les seues qualitats.

Hui més que mai, el món necessita la dona i el nostre club també, alguna cosa estem fent malament en Dorsal 19 quan tenim tan poques dones, hem de començar ja a buscar una solució. 

CULLERA.

CARMEN SALA FERRER.-          0:49:26
FERNANDO VICENS PASTOR.- 0:53:20
CARMELO VIDAL BAÑULS.-      0:53:42
FREDERIC SERVER.-                   0:56:15
VICENT SALA GONZALEZ.-        0:56:19
PASCUAL SENDRA FRANQUEZA.- 0:56:53
FRANCISCO CERESOLA PIERA.-     1:02:59
BAUTISTA PIERA FERRER.-              1:07:55
RAMON ALEMANY SENDRA.-         1:08:31
TANIA NAVARRO AGUD.-               1:10:47
TINO NAVARRO MARTINEZ.-          1:10:47

BENICADELL.

SERVER MILLET, JUAN ANTONIO.- 1:31:39
CAMPS SENDRA, DAVID.-               1:35:04

VALENCIA.

SISCAR BAY, CARLOS.-                     1:29:42
PONS SORIANO, ALBERTO JOSE.-  1:35:46

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada