IN MEMORIAM

dijous, 22 de març del 2012

La Dorsal 19 'Zurich Marató de Barcelona'


Quan encara tenim la ressaca de la Marató de Roma ja ens trobem ficats de ple en una altra aventura amb la marató.
Però saludem primer a tots els corredors de Dorsal 19 que este diumenge que ve van  ha córrer a Barcelona.

El 34 Marató de Barcelona omplirà este diumenge els carrers de la capital catalana amb 19.455 dels que tres seran de Dorsal 19, Bay, Máximo i Fede que han ajudat a establir un nou rècord històric de participació, doblegant els participants de fa quatre anys.
Amb un augment de participants per sèptim any consecutiu, la marató aconseguirà el seu rècord de participació amb 19.455 inscrits, més d'un 300% més que els 4.425 que van prendre part en l'eixida de 2006 en la nova etapa de la carrera, liderada per l'Ajuntament, RPM Racing i TORRE.

Han hagut de realitzar alguns canvis segons hem pogut llegir per a adequar el circuit a tants corredors la 'Zuric Marató de Barcelona' començarà a les 8.30 hores en l'avinguda Reina Maria Cristina, on també estarà l'arribada, i el circuit serà el mateix que l'any passat, encara que els primers 12 quilòmetres es faran en sentit invers per a buscar carrers i avingudes més àmplies com la de Tarragona, per on pujaran els participants per a anar a buscar la Diagonal.
A nivell esportiu, els nostres corredors van amb l'esperança d'aconseguir dos marques personals en el cas de Màxim i Fede mentres que Bay ajudara a tots els que vullguen a aconseguir les 3 hores i 15 minuts, a més el principal objectiu de l'organització serà tornar a descobrir un atleta amb talent capaç de repetir una gran marca, com la de 2h07'30" o la de 2h07'31" que van fer els kenyans Jackson Kotut i Lavy Omari en les dos últimes edicions: els candidats a ser-ho són un grup d'africans amb marques entre 2h08 i 2h11.

Entre ells destaquen l'etíop Samuel Woldeamanuel (2h08'45''), tercer en 2010, i els kenyans Anthony Wairuri (2h09'48'') i Japhet Kipchirchir Kipkorir (2h10'50''), lamentablement cap dels nostres corredors ha pogut aconseguir un estat de forma prou bo per a disputar-los la victòria però en això estem; en categoria femenina, la també etíop Biruktayit Esethu Degefa, que acredita 2h27'34'', atacarà el rècord femení que la palentina Ana Isabel Alonso té des de 1997 (2h30'04'').
A més dels tres pegolins hi ha altres atletes espanyols d'interés com Chema Martínez i Jaume Leiva, que d'altra banda, buscaran a Barcelona la mínima per als Jocs de Londres 2012 junt amb el canari José Carlos Hernández.
Com podeu comprovar un altre cap de setmana pegats a l'ordinador esperant els resultats dels nostres corredors, que tinguen sort i que assaborisquen eixos 42195 metres.
Però també estarem en Gata, amb la nostra Volta a la Marina on comptarem amb tota la resta de l'equip disposat a passar un divertid matí de diumenge amb la carrera a peu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada