IN MEMORIAM

dimarts, 7 de febrer del 2012

26 MITJA MARATÓ DE GRANOLLERS 2012. 05-FEBRER-2012


(Cronica de Carlos Siscar Bay)

El català Carles Castillejo, campió estatal de marató, s'ha imposat a la cursa vallesana amb 3 segons d'avantatge sobre el kenià Patrick Makau. Més de 10.000 corredors han desafiat les gèlides temperatures en una nova edició de la mitja marató de Granollers. La gran atracció ha estat compartir carrera amb l'home més ràpid del món en llarga distància, el kenià Patrick Makau, l'actual plusmarquista mundial de marató que ha estat el segon de la carrera. L'ha guanyat Carles Castillejo amb un temps 1.02.36, que afrontava a Granollers la seva primera mitja. Castillejo ha precedit 4 corredors kenians, entre ells Patrick Makau. La guanyadora la en categoria femenina ha estat Beatrice Jepchumba, de Kènia, amb un temps de 1.12.42.

CRÒNICA DE LA MITJA MARATO DE: CARLOS SISCAR BAY.
Matí frescot a Granollers-Les Franqueses-La Garriga i més de 10.000 corredors populars. Dins d’aquesta multitud hi havia un atleta popular de Pego, preparats per córrer la mitja Marató més popular i coneguda de Catalunya. El nivell d’atletes professionals era molt alt, com ara: Carles Castillejo (Campió d’Espanya de Mitja Marató i classificat per als Jocs de Londres), Patrick Makau (plusmarquista mundial en la Marató ), Jaume Leiva, Rafael Iglesias, … entre altres.
El perfil de la Mitja Marató és ràpida. Del km.0 fins al 11km el terreny és de pujada però suau, i una vegada s’arriba a la Garriga el terreny és favorable. De baixada fins a la ciutat de Granollers, tot i que hi ha tres “subes y bajas” que has de baixar una mica el ritme si no vols desgastar-te molt.
El plantejament de carrera que he portat a terme amb companyia d'un amic de Fondistes Rapitencs "Agustí - Ganxo" ha estat: els primers 5kms fer-los a ritme suau, anar sumant quilòmetres i buscant bones sensacions (4’10”km), del 5 al 12 incrementar més la intensitat poc a poc(4’05”km), i a partir del 12km anar pujant el ritme progressivament fins arribar anar a fons en els últims 5kms. (baixar dels 4′/km en algú moment fins al 3’55”/km).
He arriscat molt en aquesta Mitja ja que venia d'una lesió i no vaig poder participar en la Mitja de Santa Pola el passat 22 de gener.

Mitja en un temps de: 1h 23m 24sg a un ritme de 3'55" el km.

Com sempre, gran ambient a Granollers. El nou circuit, tècnicament potser és una mica més ràpid que el vell, però es perd l'encant de creuar-te amb els "cracks". Aquella sensació de veure'ls "volar" no tenia preu. S'entén, però, que una Mitja Marató de 10.000 participants no pot utilitzar la mateixa carretera per anar i tornar.

2 comentaris:

  1. a 3,58 el km. vale ho no sabem dividir

    ResponElimina
  2. Igual dona crec que és una molt bona marca d'un corredor popular. Un fallo el pot tindrer qualsevol persona 1h 13m 24sg a 3,58 el km. Un abraç i si vols dius el nom Anònim ?????.
    Una salutació i lo millor correr i salut a la persona.

    ResponElimina