IN MEMORIAM

divendres, 11 de novembre del 2011

Entrenament invisible.

Com ja estem a dos setmanes de la marató és necessari que repassem algunes coses que poden arribar hi ha ser importants, molts corredors el solen anomenar el  “entrenament invisible” , són eixes xicotetes coses que hem de fer per a complementar l'entrenament que estem acabant.
Però saludem abans a tots els corredors que són capaços de fer de l'entrenament invisible un art.

En la setmana de la marató hi ha alguns detalls que deuríem cuidar i que ens ajudaran a rematar l'entrenament.
Ens anem a traslladar a tres dies abans de la marató més concretament al desdejuni del dijous, i allí assentats començarem el “entrenament invisible”, ens desdejunarem el mateix que tots els dies però augmentarem la quantitat de carbohidratos ( galletes, pa, cereals, pastisseria que no tinga crema, magdalenes, valencianes, etc.…) però sense exagerar, una peça més basta.
I açò ho realitzarem en tots les menjars fins al desdejuni del diumenge.
Al mateix temps reduirem l'entrenament i el ritme de carrera a fi d'assimilar i transformar l'entrenament que hem realitzat en les setmanes anteriors.
Quan falten tan pocs dies per a la marató, córrer té només la funció de mantindre relaxada i solta la musculatura de les cames, i no servirà de res intentar millorar el nostre estat de forma. Si tenim dubtes de com fer-ho el millor és córrer molt poc.

Passem ara al divendres, anem hi ha continuar posant atenció en la nostra alimentació i continuarem menjant principalment hidrats de carboni.
Anem hi ha procurar no cansar-nos, ni en el nostre entrenament ni en el nostre treball ni en les labors domestiques (no traslladar mobles, no anar al camp a tirar adob, no arreplegar llenya …) , esperem una setmana per a realitzar estos treballs.
Per als que hem entrenat quasi tots els dies seria preferible descansar hui i córrer el dissabte al matí però si hi ha algú que no es puga aguantar, que n'hi ha, seria millor que correguera el divendres al matí i el dissabte a la vesprada i així descansaria quasi dos dies sencers i eixiria a córrer el divendres i el dissabte.

Anem ara hi ha ficar-nos en el dissabte, cal dir que els que córreguen La Mitja de Benidorm només han d'avançar un dia tot.
El dissabte és un dia important, cal dedicar-lo al repòs però tots sabem que no ens podem passar el dia en el sofà perquè hem d'anar hi ha arreplegar el dorsal i fer algunes coses per València però devem no romandre molt de temps de peu i procurar estar tranquils .
Si no vam entrenar ahir és preferible eixir a córrer un poc mentres que els que entrenen entre tres i quatre dies a la setmana han de descansar.
Nosaltres entrenarem, Quant?  només 20 minuts, i ho farem al matí així tindrem 24 hores de descans.
Respecte de l'alimentació, ja des del desdejuni i en totes les menjars del dia haurem d'augmentar la ingestió d'hidrats de carboni però al mateix temps reduirem o eliminarem el consum de proteïnes (carn, ous, formatges grassos etc.) amb la intenció d'omplir al màxim les reserves d'energia. Com acudirem al menjar de la pasta tindrem ja una bona dosi. 

Ja que anem hi ha arreplegar el dorsal i visitar la fira del corredor i com estarem en la Ciutat de les Arts i les Ciències és possible que hàgem de fer alguna visita del tipus turístic però deurem prestar atenció a no estar molt de temps de peu sense moure'ns, convindria  més passejar i procurar assentar-nos a la menor oportunitat durant uns minuts a fi de descansar les cames.
L'arreplega del dorsal deuria ser al més prompte possible per a així tindre temps de visitar la zona d'eixida i meta per a organitzar-nos i establir els llocs de trobada i tindre controlats la zona de pàrquing, lavabos  i dutxes.
Com veieu molt de treball.
Però abans d'anar-nos-en hi ha dormir deurem preparar la bossa que ens emportarem. Posarem el dorsal en la camiseta, el xip en la sabatilla, ficarem en la bossa l'essencial com la vaselina, les sabatilles, els calcetins, els pantalons, la gorra, les ulleres de sol i una camiseta vella per a tirar que utilitzarem per a calfar i que també ens serà útil si plou o fa fred.
Repassarem els horaris que tenim pensats per a trobar-nos i és interessant avançar en mitja hora tot per a evitar els contratemps generats pel trafique i la dificultat de buscar aparcament.

No ens anem hi ha dormir sense haver posat en marxa el despertador i no esta de més que ens realitzen i que fem una telefonada perduda d'algun company per a assegurar estar desperts a l'hora prevista.
I bona nit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada